Hur bra är Lifebikes elcyklar?

Lifebikes elcyklar C-Mute

Lifebike känner nog en hel del till tack vare mycket reklam och samarbete med Tv4. Men det är inte bara på dumburken som de har gjort sig ett namn inom elcykelbranschen i Sverige. Lifebike elcyklar är designade i klassisk skandinavisk stil som är väldigt populärt och med stor erfarenhet och bra kvalitet så finns det massor med nöjd kunder som pratar bra om märket.

Är Lifebikes elcyklar värt sitt pris?

En elcykel är en ganska stor investering och det är ju tråkigt om man väljer ett elcykelmärke som man sedan ångrar. Lifebike har en gedigen bakgrund och stor kunskap inom elcykelområdet så letar du efter en elcykel som tål dåligt svenskt väder och klarar många år som pendlingselcykel så gör säkert inte en Lifebike elcykel dig besviken. Priserna är också helt ok så jämför man med andra elcykelmärken så är Lifebike inte dyra.

Vilken elmotor och elsystem använder Lifebike?

Lifebike har flera modeller med hubmotorer från möjligen Bafang, displayen är en King-meter LCD som ofta används på elcykelkit från Kina. Mittmotorn på Lifebike C-Go är också från Bafang och är en mycket kompetent och stark elmotor. Bafang är en av världens största tillverkare av elcykeldelar och elsystem och även Crescents elcyklar är utrustade med komponenter från Bafang. Shimano Steps förekommer också hos en del modeller från Lifebike.

Några elcyklar från Lifebike

Lifebike Chick är en gedigen damelcykel med en framhjulsmotor på 250w. Det är en mycket prisvärd elcykel och vill man ha en bra produkt till rimligt pris så är Chick något att slänga ett öga på. Lifebike C-Mute finns både som dam och herrelcykel och kommer med en bakhjulsmotor på 250w, skivbromsar och 9 växlar. C-Mute är en mellanklass elcykel och kostar ca 18 000 kr vilket är ett ganska bra pris om man jämför med likande elcyklar med samma specifikationer.

Lifebike c-mute

Lifebike har också hopfällbara elcyklar och lastelcyklar till bra priser. C-pakt är en liten och smidig elcykel som man kan fälla ihop och lätt förvara eller ta med på semestern. Med en mittmotor från Shimano Steps så är C-pakt en kraftfull liten pjäs. C-Go är en lastelcykel med lastningsmöjligheter både bak och fram. Med en mittmotor från Bafang får man den kraft som behövs för laster upp mot 200 kg.

Skall man välja en elcykel från Lifebike?

Lifebike startades 2009 och hade en ganska tuff resa i början. Sedan 2011 drivs Lifebike av kopenscooter.nu och har genom åren visats sig vara ett elcykelmärke med bra produkter. Produktprogrammet utvecklas hela tiden och idag finns det också en elcykel mtb i deras produktportfölj. Lifebike är utvecklad för det nordiska klimatet med komponenter som skall klara alla typer av väder och årstider.

Man kan köpa en Lifebike elcykel både på nätet och i butiker runt om i Sverige. Eftersom både butiker och verkstäder finns inom landet gränser så kan man få hjälp och råd lätt och snabbt. Är du ute efter en bra elcykel till ett rimligt pris med rätt komponenter för daglig pendling så har Lifebike flera alternativ. Det är alltid bättre att köpa en elcykel från ett svenskt företag om man vill slippa problem i framtiden.

Lämna ett svar

Stäng meny