Vi kollar in klassiska märket Batavus elcyklar

Batavus elcyklar Agudo

Batavus är ett riktigt gammalt cykelmärke med över 100 år I branschen. På senare tid har de främst gjort sig ett namn när det gäller elcyklar men många har säkert hört tala som dem förut eller även ägt en vanlig Batavus cykel. Batavus är designad i Europeisk stil som kännetecknar elegans och smidighet. På den svenska marknaden ligger Batavus elcyklar bra till och är topp tio i övre mellanklassen.

Är Batavus elcyklar ett bra val?

Batavus har massivs med erfarenhet när det gäller innovation och kvalitet på cyklar. Det är ingen skillnad på deras vanliga cyklar respektive elcyklar när det kommer till höga krav på komponenter, design och kvalitet. Batavus elcykelmodeller är inte billiga men letar man efter en elcykel med bra egenskaper och trevlig cykelkänsla så kan man i alla fall leta upp en cykelbutik och prov-elcykla för att få uppleva elcykeln själv.

Vilken elmotor använder Batavus?

Batavus använder lite olika elmotorer och elsystem till sina elcyklar. Starka mittmotorer som Yamaha Pw och Bosch Active Line ger hög prestanda och uthållighet till Batavus toppmodeller men vill man ha en lite billigare variant så finns det även elcyklar med en framhjulsmotor från Ananda E-motion på 250w. Alla elmotorer och elsystem håller toppkvalitet så man behöver inte oroa sig för budgetdelar.

Några olika elcyklar från Batavus

Torino E-go och Genova E-go är Batavus billigaste elcyklar och båda modellerna kommer med en framhjulsmotor på 250w och samma typ av batteri och elsystem. Det skiljer bara en tusenlapp i pris på dessa elcyklar så egentligen är det en smaksak när det gäller att välja modell. Båda elcyklarna har 7-växlar och LED-display med 5 assistansnivåer vilket ger ett bra utrymme för minskad och ökad fart.

Agudo E-go är en riktigt fin elcykel i hybridutförande med toppmotorn Bosch Active Line och Bosch HD display som elsystem. Med dämpad framgaffel och Shimano Nexus 8 nav-växel så är Agudo perfekt för pendling året om. Razer E-go en stilren elcykel med Yamaha Pw-serie som elsystem vilket ger en god prestanda på alla underlag och väderlekar. Med samma växlar som Agudo men utan dämpad framgaffel så är Razer lite billigare men inget dåligt val för det.

Batavus elcykel Razer

Hur bra är Batavus elcyklar jämfört med andra märken?

Batavus ägs av Vartex AB som ingår i Accell Group N.V, med säte i Nederländerna. I deras portfölj ingår bl.a. Ghost, Habike, Lapierre och Winora. XLC är märket på cykelkomponenter och cykeldelar till alla deras produkter. Självklart så utvecklas Batavus i samarbete med alla andra märken i Accells portfölj vilket innebär att misstag och fel minimeras och att produkterna håller samma höga kvalitet och rätt design. När det gäller höga krav så finns det inga kompromisser när det gäller Batavus.

Eftersom Batavus har svensk närvaro genom Vartex AB och hyffsat återförsäljarnät så kan man med lätthet både hitta rätt elcykel och rätt komponenter när det behövs. Det finns massor med ställen både på nätet och i cykelbutiker över hela landet som säljer Batavus elcyklar. Behöver man hjälp med att bestämma sig eller bara vill provcykla så finns den möjligheten genom en enkel googling. Batavus är ett klassiskt märke med modern europeisk stil.

Lämna ett svar

Stäng meny