Vi tar en titt på Ecoride elcykel

Ecoride Ambassador

Ecoride kände nog inte många till för tio årsedan men tack vare explosionen av elcyklar så har detta elcykelföretag växt fram som ett av Sveriges populäraste och framgångsrikaste elcykelmärke. Letar man efter en elcykel med charm och trevlig design så är en elcykel från Ecoride något att titta närmare på. Men varför skall man lägga sin dyra bara tid på att kolla in just Ecoride?

Vad är fördelarna med en Ecoride elcykel?

Ecoride har varit med länge i branschen och levererat elcyklar med bra kvalitet till tusentals kunder över hela landet genom åren. Med lång erfarenhet av elsystem, elmotorer och komponenter till elcyklar så kan man vara tämligen säker på att man får en produkt som håller länge – även i ett subarktiskt område som i Sverige där vädret sätter stora krav på kvalitet.

Vilket elsystem använder Ecoride?

På Ecorides billigare modeller så används en framhjulsmotor från Spintech på 250w. Det finns också elcyklar med bakhjulsmotor från samma tillverkare. På Ecorides lite dyrare elcyklar sitter det en mittmotor från Shimano Steps, vilket ger mer premiumkänsla och kraft i motvind, dåligt väglag och uppförsbackar. Dessa elsystem är väl utprovade och väljer man en elcykel från Ecoride så kan man förvänta sig att man får en bra produkt.

Några populära elcyklar från Ecoride

Ambassador är snygg och stilren damelcykel. Det är ingen större skräll att just denna elcykel är populär hos både män och kvinnor tack vare sin kompakta design som ger en härlig cykelkänsla – och har ett humant pris. Ambassador EXT kostar lite mer, men kommer med dämpad framgaffel och en bakhjulsmotor som ger en ökad komfort och ännu härligare cykelkänsla.

Verve är lite sportigare elcykel i hybridmodell. Denna elcykel har en mittmotor och ett elsystem från Shimano Steps, vilket innebär ett högre pris men också bättre komponenter. Det är lite synd att Verve inte har en dämpad framgaffel för det hade ökat komforten betydligt. Ecoride Moose har också ett elsystem från Shimano och är utrustad med en dämpad framgaffel och hydrauliska skivbromsar. Priset är dock lite högre än för Verve men vill man ha det bästa så kostar det.

Är en elcykel från Ecoride bra nog?

Ecoride grundades 2007 och har legat i framkant när det gäller att leverera elcyklar till folket. De har fått bra betyg hos sajter som M3, Råd & Rön och Aftonbladet. Så om man undrar om en elcykel från Ecoride är bra nog, så är svaret ja. Det finns inte många elcykelföretag i Sverige som har sådan erfarenhet och år i branschen som Ecoride. Elcykelmarknaden är oerhört tuff och svår att nå lönsamhet men Ecoride har överlevt vilket är en styrka i sig.

Det finns mänger med butiker och återförsäljare över hela landet och online. Har man bekymmer eller letar efter reservdelar som t ex batteri eller display så hittar man det genom en enkel sökning på nätet eller ett samtal till närmaste återförsäljare. Letar man efter en elcykel som man vill kunna elcykla på en längre tid så är t ex. Ecoride Ambassador något att överväga. Det svenska klimatet kräver bra elcyklar och med Ecorides 12 år branschen så får man nog anta att de vet vad de gör.

Lämna ett svar

Stäng meny