Bäst elcykel med låda

elcykel med låda

En lådcykel ger dig oslagbart lastutrymme och dessa cyklar är trots sin storlek förvånansvärt smidiga att köra. Hemligheten ligger i de tre hjulen som ger god balans.

Du kanske förknippar lådcyklar med reklamutdelning, men faktum är att en elcykel med låda är både mångsidig och användbar även för privatpersoner. Även om du väljer en enkel och stabil modell får du gott om lastutrymme och att få hem de tunga matkassarna från butiken är inte längre något problem. Glöm balanserande med kassar på styret – här kan du stuva in upp till 8 välfyllda kassar och ändå ta dig hem tryggt och säkert.

Lådcyklar är också mycket omtyckta av småbarnsföräldrar, eftersom dessa kan följa med på färden samtidigt som man har dem under ständig uppsikt. En vanlig barnsadel sitter ofta baktill och då ser man inte vad som händer. Det är både jobbigt och tidsödande att behöva stanna för att se till barnet och genom att du istället transporterar dem fram på cykeln kan du bara kasta ett snabbt öga när som helst under färden.

Smart elcykel med låda

Lådelcyklarna påminner om en gammal flakmoped, men fördelen är en tystare drift och att du slipper stanken av oljeblandad bensin. Förutom barn kan du även transportera husdjur i lådan. Och om du ska köpa något skrymmande eller flytta kartonger eller möbler i tät stadsmiljö kan den vara ett oumbärligt hjälpmedel. Bli inte förvånad om du blir både populär och en väldigt upptagen person framöver eftersom en lådelcykel dra blickarna till sig.

Förutom de klassiska modellerna med riktigt stor låda (metallram med botten och täcksidor av trä eller komposit) finns det också modernare varianter med mer slimmad låda i helgjuten plast eller glasfiber. En klassisk lådvariant tål riktigt tuffa tag och om något skulle hända är det lätt att reparera själv. En industritillverkad låda med blank finish kan du knappast åtgärda själv utan specialkunskap.

Miljövänligt transportmedel

En lådcykel är ett billigt och miljövänligt transportmedel och många har stor glädje av dessa under sommaren, då barn ska forslas till stranden eller lekparken. Förutom barn rymmer en transportcykel också picknickkorg och filt. Lastcykeln är ingen ny uppfinning utan har använts av både cykelbud och hamnarbetare sedan 1900-talets början. Vanligtvis är den utrustad med två hjul fram och ett bak.

Huvudsaken är att två hjul finns där lådan sitter, för det är detta som ger cykeln så bra stabilitet – även med tung last i lådan. Hjulen brukar sitta på varsin sida av lådan och när du svänger med cykeln vrids hela lådan. Trots att lådcykeln är så populär finns det bara en handfull tillverkare som säljer dem. Christiania Bikes har funnits några år och under våren 2019 presenterar Marvil sin nya skapelse – Marvil Lådcykel.

Välj till extra utrustning till din elcykel med låda

När du köper elcykel med låda kan du välja mellan 2-6 sittplatser för barn. Dessutom kan du köpa till kapell som skyddar barn, låda och packning mot regn och rusk. Tänk på att välja en cykel med stark motor och bra batteri, så slipper du en slö cykel som sviker i tröga backar. Liksom för andra elcyklar kan du välja grad av assistans eller hjälp från motorn. Du kan också stänga av elmotorn och cykla som vanligt om du vill.

Lämna ett svar

Stäng meny