Vi kollar in Crescent elcyklar

crescent elcyklar

Crescent är ett gammalt och välkänt cykelmärke i Sverige som många har en relation till. På senare tid har elcykeln slagit igenom på bred front och förändrat hela cykelindustrin. De har inte legat på latsidan utan utvecklat egna elcyklar med samma goda kvalitet som kännetecknar deras andra produkter. Men varför skall man skaffa en Crescent elcykel när det finns så många andra märken att välja bland?

Hur bra är Crescents elcyklar?

Om man jämför med elcyklar i samma prisklass så håller Crescent jämna steg när det gäller kvalitet på komponenter och elsystem. Det finns såklart elcyklar som kostar mer, men det innebär inte alltid att de är rätt elcykel för just mig eller dig. Väljer man en elcykel från mellanprisklassen så blir man sällan besviken.

Crescents elsystem

E-going är ett elsystem som är utvecklat i samarbete med Kinesiska Bafang. Många känner säkert till Bafangs elcykelkit men de är även stora när det gäller elsystem till fabriksfärdiga elcyklar. Bafang Max drive är väldigt likt E-going och är ett mycket bra elsystem som kan mäta sig med Shimano Steps och Sport Drive. Vill man ha en elcykel med topp-motorn Bosch performance cx så får man tyvärr lägga på ett par tusenlappar.

Populära Crescent elcyklar

Elora och Elina är populära damelcyklar med ett klassiskt utseende och skön cykelergonomi. Vill man ha en bra elcykel till ett hyffsat bra pris så är framförallt Elina ett prisvärt alternativ. Elora har en mittmotor vilket ger mer kraft i t ex. uppförsbackar så för några tusenlappar till får man helt klart en bättre elcykelmotor än Elinas framhjulsmotor.

Elder och Elwin är välkända herrelcyklar i klassisk Crescent-design. Elwin är utrustad med en framhjulsmotor vilket ger ett lite lägre pris men också något sämre motorkraft än Elder som är utrustad med en mittmotor. Det är ingen skillnad på elcyklar och vanliga cyklar när det gäller årsmodeller så kan man tänka sig förra årets modell finns chansen att spara många tusenlappar.

Crescent_elcykel_city_herr_dam

Varför skall man välja en elcykel från Crescent?

Eftersom Crescent är ett stort märke med massor av återförsäljare och butiker med egna verkstäder så kan man alltid få hjälp eller hitta reservdelar när man behöver det, eller hjälp med reparation och byte av trasiga delar. Köper man en elcykel från ett märke som inte är så vanligt i Sverige kan det bli problem att hitta reservdelar och cykelverkstäder med rätt kompetens och erfarenheter. Väljer man en Crescent elcykel så behöver man inte oroa sig för sådana problem.

Crescent ingår i Cycleurope koncernen som också äger Monark, Tec och Spectra. Många känner säkert till dessa märken eftersom de är ganska vanliga i Sverige och håller bra kvalitet. Det är alltid bra att ha kunskap om varifrån en elcykel kommer ifrån eftersom det handlar inte bara om vanliga cykeldelar utan också om batterier och elmotorer. Uppstår det problem med elsystemet så är det inte alls säkert att man kan laga det själv. Med E-going systemet så slipper man tänka på sådana bekymmer.

Det nordiska klimatet kräver lite extra av en elcykel och tänker man elcykla året om så är Elcyklar från Crescent ett bra val jämfört med många andra elcykelmärken.

Lämna ett svar

Stäng meny